zaterdag 28 juli 2012

* Pin - up *

Dé bombshell look aller tijden is de pin up look. Vele actrices en danseressen uit de jaren 40 - 50 en 60 gebruikten deze look elke dag. De bekendste actrice, die tevens ook beschouwd wordt als de échte pin up is natuurlijk Marilyn Monroe. Maar ook Elizabeth Taylor, Rita Hayworth, Ava Gardner en Lauren Bacall gebruikten vurige rode lippen en sprekende ogen als hun uithangbord.

Anno 2012 wordt deze look nog steeds gebruikt (zie maar naar Dita von Teese, Christina Aguilera). Het vertegenwoordigd een geemancipeerde vrouw die er graag sexy en glamoureus uitziet. Er zijn vrouwen die het aandurven om deze look te dragen op een doordeweekse dag, maar ik hou het liever voor speciale gelegenheden zoals een feest.



Hoe krijg je nu deze look?

Zorg voor een hotpants, kort minirokje of sexy kleedje met decolté en krullen in je haar. Dan ben je al halfweg. Want de échte look krijg je via je make-up.

De glamoureuze look is gericht op 4 punten:
  •  Wenkbrauwen
  •  Wimpers
  •  Ogen
  •  En lippen

Wenkbrauwen
 
Je hebt nodig: een pincet en een wenkbrauwpotlood
 
Eerst moet je jouw wenkbrauwen vorm geven voor de perfecte look. Begin dicht bij de brug van je neus met een dikke boog. Ga verder met richting van de wenkbrauwlijn mee om vervolgens te eindigen in een dunnere lijn. Ben je niet zeker over de juiste vorm, kan je dit ook laten doen door je schoonheidsspecialiste. Eenmaal vormgegeven, benadruk je jouw wenkbrauwen met een wenkbrauwpotlood. Zo zorg je ervoor dat ze er perfect uitzien. Zorg ervoor dat je kiest voor een kleur die nauw aansluit bij de kleur van je haar of een tint lichter is. Maak een solide, gedefinieerde lijn met het potlood en vul je wenkbrauwen in.
 
Pin Up Wimpers

Je hebt nodig: zwarte mascara, wimperkruller, valse wimpers of individuele valse wimpers

Voor de BESTE pin up look moeten je ogen zoveel mogelijk in de verf gezet worden. Kies daarom voor een wimperkruller, valse wimpers en véél zwarte mascara.
 
 
Je hebt nodig: Oogschaduw (neutraal of donker bruin en grijs) donker gekleurde vloeibare eyeliner
 
Begin met een primer (zorgt ervoor dat je oogschaduw heel de avond of dag blijft zitten). Daarover doe je een neutrale oogschaduw die nauw aansluit bij je huidskleur. Dit mag over het ganse ooglid. In de arcadeboog breng je een donkere kleur aan (blonde haar --> bruine oogschaduw, donkerbruine tot zwarte haar --> grijze oogschaduw). Meng deze goed met de andere neutrale oogschaduw zodat er geen zichtbare lijn ontstaat.
Daarover breng je een zwarte eyeliner aan die je in de buitenste ooghoek een beetje naar boven laat komen, zo krijg je een cat-eye effect.

Pin Up Lippen
 
Je hebt nodig: diep rode lipstick.
 
Je lipstick mag zo dieprood en fel zijn als je zelf wil. Meestal merk je vrij snel welke kleur rood je goed staat. In de gespecialiseerde parfumerie kunnen ze je vaak ook helpen hierbij. Meestal geldt: blonde haar, felle en heldere kleur rood. Maar ook zwartharige dames komen hiermee weg. Je huidskleur bepaalt ook veel.
 
 Hoe krijg je nu die 'lucious lips'?

  1. Eerst breng je lippenbalsem aan. Gebruik goed veel en laat even inwerken. Het overtollige balsem verwijder je.
  2. Gebruik een rood lippotlood en omlijn je lippen. Kleur ze daarna helemaal in met die potlood. Dit zorgt voor een langere houdbaarheid.
  3. Stift je lippen met je favoriete kleur rood en hap op een stukje huishoudpapier (keukenrol). Stift opnieuw (zorgt weer voor een langere houdbaarheid).
  4. Eventueel kan je nog een beetje lipgloss aanbrengen over je rode lippen.

Wat maakt de Pin up make-up af?

Fond de teint en eventueel concealer is heel belangrijk. De meeste Pin Ups hebben een perfecte en onberispelijke huid en de huid is meestal vrij bleek. Dus veel bronzer heb je niet nodig. Zorg ervoor dat u uw huid goed voorbereid met een goede voedende dagcrème en gezichtsprimer zodat uw huid zo dicht mogelijk bij de perfectie komt.

Je wangen kan je best accentueren met een lichte roze blush. Het zorgt voor een gezonde gloed op je gezicht.



Voila helemaal klaar om mee te doen in een jaren 50 film!
 
 
Vind me leuk op facebook, like my official facebookpage :)
 
xxx Brenda (de pin up :) )
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een bericht na! Leave a message!