woensdag 23 januari 2013

* Dikke volle wimpers *


Iedereen heeft het graag: dikke, volle en lange wimpers. Daarom is mascara het meest gekochte beautyproduct. Dat concealer, luminizer, cream blusher, of tinted lipbalm ontbreekt zou kunnen, maar elke vrouw heeft wel een mascara in haar toilettasje.

Hoe breng ik nu mascara op de juiste manier aan? Hoe lang is de houdbaarheid van mascara? Welke soorten zijn er? En is duurdere mascara nu echt beter?

Ik ga proberen hier een goed antwoord op te geven, zodat je bij jouw volgende aankoop met een gerust hart de winkel kan buiten gaan.

Hoe breng ik mascara op de juiste manier aan?

Begin met je wimpers te krullen met een wimperkrultang. Dit geeft een nog mooier effect voor later je mascara over aan te brengen. Voor een super effect verwarm je de krultang met een föhn. Je wimpers zullen oneindig lijken!

Daarna ga je jouw mascara zachtjes op doen. Zorg ervoor dat korreltjes en 'klompen' mascara verwijderd zijn van je mascara borsteltje.

Door ook op de wimpers die in de hoeken van je ogen zitten mascara te doen creeer je een nog vollere hoek. Het is echter wel behoorlijk lastig om op de wimpers die aan de uiteinden van je ogen zitten mascara te doen. Draai het borsteltje van je mascara daarom een beetje en gebruik het puntje van het borsteltje om mascara op de wimpers aan de uiteinden van je oogleden te doen.

Als je graag hele dikke wimpers wil en een dramatische look wil creëren, doe dan na een paar seconden wachten een tweede laagje mascara op je wimpers. Op die manier worden je wimpers nog dikker en langer. Wacht niet te lang, als je mascara eenmaal helemaal droog is krijg je veel sneller klontjes.
 
Voor extreem dikke wimpers kun je nog een ander foefje gebruiken. Breng een laagje mascara aan en breng voor de mascara opdroogt een beetje babypoeder of gezichtspoeder op de puntjes van je wimpers aan. Laat dit drogen en breng daarna een tweede laagje mascara aan.

Blijft mascara altijd goed? Nee!

Op mascara staat een vervaldatum. Na 4 tot 6 maanden is je mascara aan vervanging toe.
Mascara is het make-up product waar je het meest op moet letten. Wanneer je het mascaraborsteltje uit de tube haalt, de mascara aanbrengt en weer terug in de tube stopt gaan er altijd externe bacteriën weer terug mee de tube in.

In het begin zijn de bacterien die in de mascara gaan zitten niet schadelijk. Je krijgt geen ontstekingen. Maar als je mascara tussen de 4 en 6 maanden oud is kun je het beste een nieuwe mascara aanschaffen. De kans bestaat namelijk dat de bacterien dan wel schade berokkenen. Dus als je mascara langer dan 6 maanden gebruikt is het verstandig om deze weg te gooien en een frisse mascara aan te schaffen. We willen geen oogontstekingen!!

Welke soorten mascara zijn er?

Er is echt wel een verschil tussen de verschillende mascara's op de markt. Een begin is al de borstel. Je hebt brede en volle borstels, dunne borstels, met haar of van rubber, langwerpig of met een bolletje.

 
Daarnaast is de samenstelling van de mascara zelf anders. Je hebt verschillende kleuren (bruin, zwart, grijs, blauw,...) maar ook verschillende soorten van pigmentaties. Hiermee bedoel ik in welke mate de mascara je een mooie volle kleur geeft. De duur dat de mascara op je wimpers blijft hangt ook hier van af.


Extra tip.

Als je mascara te droog of te korrelig wordt kan het zijn dat je er teveel lucht bij laat komen. Het teveel aan lucht droogt de mascara uit. Je hoeft het borsteltje niet op en neer te bewegen in het buisje voordat je je mascara aanbrengt. Je kunt het borsteltje beter ronddraaien. Zo zou je mascara wel goed vloeibaar moeten blijven.

Brenda's favorieten...

Op vraag van een vriendin heb ik me even verdiept in de verschillende soorten van mascara op de markt. Je hebt mascara's uit de parfumerie, duurdere merken dus, en de mascara's van het kruidvat, de Hema, Di,... .

Van de duurdere mascara's heb ik een absolute favoriet!

 

De mascara van Dior: Diorshow. Deze mascara kost 32.50 euro in de parfumerie, maar hij is zeker zijn geld waard! Door zijn dikke borstel en zijn volle kleur krijg je dikke en lange wimpers. Een absolute topper, maar je moet er wel voor in je portemonnee... .

 


Daarnaast heb je MAC haute & Naughty lash. Dit is een mascara die je wimpers verlengt en ook weer voller maakt. Je krijgt echt hele dikke wimpers van deze mascara. Wat ook een pluspunt is: je krijgt 2 borsteltjes in 1. Als je de paarse dop eraf draait, krijg je een dikke borstel. Als je de felroze dop eraf draait, krijg je een dunne borstel. Zo kan je zelf kiezen of je dikke en lange wimpers wil, of dunne en lange wimpers. De prijs is rond de 25 euro in de MAC winkel.

Goedkopere mascara's zijn ook niet altijd slecht...

De beste 'goedkopere' mascara is 2000 calorie van MAX factor op een gedeelde plaats met One by one & collosal van Maybelline.

 
 
 
 
Beide zijn ze niet slecht. Ze geven volume, klonteren niet en vooral de 2000 calorie zorgt voor lengte. Max Factor heeft wel een aparte geur.
 
Persoonlijk zou ik wel 10 euro meer geven voor de MAC mascara omdat deze in mijn ogen een pak beter is (en ook langer mee gaat). Na 3 maanden is de maybelline echt aan zijn einde toe. Hij droogt heel snel uit, zelfs als je mijn tip van hierboven goed volgt. De MAX factor is dan beter.
Maar: wil je graag een goedkopere mascara, zijn deze zeker de moeite waard.
Maybelline: 15.49 euro in Kruidvat
MAX factor: rond de 15 euro in Kruidvat
 
 
 
De écht goedkope versie van mascara die je in het Kruidvat kan kopen, is die van Catrice. Deze mascara kost maar een goede 4 euro per stuk. Zijn ze goed? Tja, voor 4 euro doen ze zeker hun werk. Je moet ook geen wonderen verwachten, maar ze geven volume en zorgen voor dikke wimpers. Voor een goedkope mascara zijn ze zeker goed.
 
 
 
Een absolute topper tussen de goedkopere mascara's vind ik de NYX doll eyes mascara. Je kan kiezen of je de versie wil in volume of in lengte. Ik heb de volume, en ik vind hem geweldig. Je kan hem wel alleen maar krijgen online en via Amerika, maar deze is zijn 15 euro zeker waard!!
 
Voila, dat waren mijn favorieten in de verschillende prijscategorieën.
 
 
xxx Brenda
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een bericht na! Leave a message!