vrijdag 3 augustus 2012

Bloos bloos *

Blozen, het lijkt lief maar het kan ook voor enorm veel gênante situaties zorgen. Je brengt make-up aan en binnen een half uurtje zie je er op het feest uit als een tomaat. Wat nu?

Herkenbaar? Mijn schoonzus heeft er ook last van. Nu vroeg ze me hoe ze haar rode wangen het beste kon 'verbergen' of toch minstens verminderen.
Roodheid op je gezicht kan worden veroorzaakt door een opwelling van warmte wanneer je bloedvaten verwijden. Dit is normaal en komt bij de ene persoon meer voor dan bij de andere. Een andere oorzaak van roodheid kan de chronische huisaandoening rosacea zijn. Dit komt meestal voor bij vrouwen boven de 30 of vrouwen in het begin van hun menopauze. Bij mijn schoonzus gaat het hier over bloedvaten die zich snel verwijden.


Ongeacht wat de oorzaak is dat uw gezicht roodheid vertoont, de juiste vochtinbrengende crème en concealer make-up werken altijd als dekmantel.


  1. Vermijd het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten. Deze kunnen de roodheid in uw gezicht verergeren. Producten die pepermunt, menthol, kruidnagel olie of eucalyptus olie bevatten kunnen tevens de roodheid in je gezicht verergeren. Dit omdat ze de bloedvaten verwijden. Alcohol zorgt ook voor natuurlijke roodheid in je gezicht. Drink je een glas wijn wanneer je last hebt van roodheid, kan je gezicht dus onmiddellijk rood zien.
  2. Breng dagelijks een vochtinbrengende crème aan op je gezicht. Kies een product dat geurvrij is en een zonnefilter bevat. Let op! Dagcrèmes kunnen ook bestaan uit voornamelijk oliën en vet. Zorg er voor dat je echt een vochtinbrengende crème neemt. Ook en goede zonnecrème tijdens de zomermaanden is geen overbodige luxe. Zonnebrand en roodheid gaan niet samen :).
  3. Breng een groene getinte concealer of make-upbasis (primer) aan op je gezicht. Breng de primer aan op heel je gezicht en dep de concealer op de rode gebieden om de roodheid licht te verbergen. Breng daarover je gewone foundation aan. (Anders zie je blauw -groen :)). Om alles goed te mengen breng je daarboven een gezichtspoeder aan. Zo blijft alles beter zitten.
  4. In de winter voorkom je roodheid door een laagje vaseline op je gezicht aan te brengen wanneer je naar buiten gaat. Te warme en te koude omgevingen zijn niet echt goed voor je roodheid.
Voor:
 

Tijdens :) :


Na:




Vind me leuk op facebook! Like my official facebookpage

xxx Brenda

1 opmerking:

  1. Na 1 glas wijn komt mijne natuurlijke blush opzetten ja :p Ons Brenda doet dat dus heel goed! ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een bericht na! Leave a message!