donderdag 8 maart 2012

Colorblocking!

Colorblocking is helemaal in! Het voorjaar van 2012 wordt voozien van felle kleuren. De modetrends hangen natuurlijk samen met de make-uptrends, dus in de lente van 2012 gebruik je best veel kleur op je snoetje :)!

Enkele voorbeelden van de modemagazines:

 colorblock-makeup-trend-eyeliner  

De felle kleurtjes vind ik best wel mooi, maar om nu zo over straat te lopen, te gaan shoppen of een stapje in de wereld te gaan zetten, toch liever niet.

Daarom heb ik aan de trend een eigen 'swoeng' gegeven. Je kan al heel veel bereiken met een gekleurde eyeliner. En zo heb ik er veel:


Je kan elke kleur toveren op je oog maar er toch nog gesofisticeerd uit zien door enkel een felgekleurde eyeliner te gebruiken:

(oh kijk, grijze haar!!! aaah)


Hoe doe je dat dan?
  1. Primer aanbrengen op het oog
  2. Een zachtroze of huidskleurige oogschaduw aanbrengen over het ganse ooglid.
  3. Onder de wenkbrauw oogschaduw aanbrengen die een tint lichter is dan je huid.
  4. Boven en onder het oog een gekleurde eyeliner naar keuze. (Zorg ervoor dat je geen rondje maakt rond je oog, maar breng eerst eyeliner aan tegen je bovenste wimperrand en verleng een beetje aan het uithoek van je oog. Zo geef je de indruk dat je oog amandelvormig is --> optisch bedrog :) Doe daarna de onderste wimperrand.)
  5. Neem 2 oogschaduwkleuren in de kleur van je eyeliner (bv: donker en lichtgroen.) Breng de donkergroene kleur over de eyeliner aan, let op: enkel aan de buitenkant. Breng de lichtgroene eyeliner aan de binnenkant van je oog aan. Doe dit ook onder je oog.
  6. Op de laatste foto bracht ik een fantasie aan: goud in de binnenste ooghoek.
  7. Mascara en klaar!

Een andere optie, maar iets gewaagder is een felgekleurde oogschaduw:



Door de felgekleurde oogschaduw te combineren met een bruine kleur ga je ervoor zorgen dat de kleur minder opvalt en maakt de kleur draagbaar.
Hier gebruikte ik een zachte appelblauwzeegroene kleur gecombineerd met warmbruin. Ook dit kan je met alle kleuren realiseren.

XXX Brenda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een bericht na! Leave a message!